fbpx
Asset 3 Asset 2 Asset 1 Asset 4

Care e povestea Primului Campionat National de Discursuri Online?

Prima etapa a Primului campionat national de discursuri online a debutat marti, 9 iunie, de la ora 18:18, iar competitia se va incheia in data de 14 iulie.

 

120 de companii  investesc in dezvoltarea angajatilor la Primul campionat de public speaking online din Romania  

 

            120 de companii din domenii precum asigurari, securitate cibernetica, sanatate sau retail investesc in dezvoltarea abilitatilor de comunicare in public ale angajatilor, in cadrul Primului Campionat National de Discursuri Online.

            Sub deviza „Dreaming of a better world together”, campionatul se desfasoara sub forma unui concurs de public speaking intre participantii desemnati de organizatii.

 

            Vorbitul in public este una dintre cele mai cautate abilitati in procesul de recrutare, insa doar 3,4% dintre romani spun ca pot face acest lucru cu usurinta, potrivit studiilor.

 

            Pentru a-si dezvolta capacitatea de comunicare, organizare si structurare a informatiei, pe toata perioada campionatului, cei 144 de concurenti beneficiaza de sesiuni online de public speaking sustinute saptamanal de cei 12 traineri SPEAKINGS, antrenati de Andrei Dunuta, fondatorul SPEAKINGS si antrenor de public speaking, folosind metodologia 5S©.

            Abilitatile dobandite le vor fi testate pe toata durata campionatului pentru evaluarea modului in care au valorificat oportunitatile de invatare neconventionale oferite de competitia online, in actualul context epidemiologic.

 

,,Misiunea noastra este de a le oferi celor inscrisi posibilitatea de a-si testa limitele, de a-si antrena abilitatea de a vorbi in public, astfel incat la finalul acestei competitii sa fie mai increzatori in fortele proprii. Ce m-a impresionat la concurentii cu care am inceput deja sa lucram este deschiderea de a se adapta usor unei situatii in dinamica si a de a accepta provocari care sa le puna in valoare calitatile de leadership si de profesionisti in domeniu”,  spune Andrei Dunuta, fondator SPEAKINGS.

 

            Campionatul este structurat in patru etape, iar discursurile se vor construi pe urmatoarele teme: business, teamwork, fun si relatii. Publicul isi va putea vota favoritii, in cadrul celor 10 emisiuni transmise live, online, pe pagina de Facebook SPEAKINGS.

            Chiar daca vor fi eliminati in cadrul uneia dintre etape, speakerii vor putea participa in continuare la cursurile de pregatire ale celor ramasi in concurs pentru a primi feedback din partea trainerilor, toti absolventi de succes ai programelor SPEAKINGS.

 

,,Ideea de a organiza acest campionat este un raspuns la nevoia managerilor de resurse umane de a le oferi propriilor angajati oportunitati de invatare si dezvoltare, astfel incat sa lucreze mai bine in echipa, sa-si gestioneze timpul cat mai eficient, sa fie creativi in identificarea solutiilor si sa fie mult mai atenti la detalii. De-a lungul timpului, Echipa SPEAKINGS a derulat proiecte interne cu 60 de companii, si au fost antrenati peste 2000 de angajati ca stakeholderi – atat public, cat si speakeri- in cadrul concursurile pe care le organizam”,  spune Andrei Dunuta, fondator SPEAKINGS.

 

            Printre companiile care si-au inscris angajatii la start se numara UiPath, DELL, Rompetrol, Endava, NN, British American Tobacco, Bitdefender, Rewe Romania, Metropolitan Life Romania, Participantii la aceasta prima editie a campionatului sunt atat manageri de companii, directori de resurse umane, de marketing, avocati, fotografi sau studenti.

 

            Campionatul se adreseaza atat organizatiilor, cat si celor care vor sa-si imbunatateasca tehnica discursului, sa-si dezvolte brandul personal si sa intareasca legaturile cu membrii comunitatii din care fac parte.

 

            ,,Participand la cursurile de public speaking, am inteles ca de fapt lucrurile care pe mine ma speriau erau de fapt un mare, mare avantaj. Emotia trebuie sa existe, altfel nu ai ce transmite. Totul este sa o educi si sa o canalizezi cum trebuie. Acest campionat ne da o scena, fie ea si virtuala, 12 antrenori cu experienta, plus o lectie: indiferent de varsta, inca ai multe de invatat pentru tine si multe de transmis celorlalti,’’ spune Simona Sunel, HR Director la Tremend Software, una din participante.

 

               ”Oricat de multa experienta ai avea, o astfel de competitie te scoate cu totul din zona de confort si iti arata ca zi de zi vorbesti in public, iar publicul doreste sa fii a giver – sa invete din discursurile tale. Participarea la Campionat imi ofera oportunitatea de a inspira publicul si de a-mi invinge limitele, spune Corina Oprea – Renewals Sales Operations Manager – DELL Technologies, concurenta.

 

            Cei 144 de concurenti vor fi votati in primele etape de public, iar  castigatorul va fi desemnat in marea finala de pe 14 iulie, cu ajutorul unui juriu de specialitate,  format din: Andrei Dunuta – fondator SPEAKINGS si antrenor de public speaking & vanzari, Andrei Dinu – Licensee & Partnership Manager  „TEDxBucharest” si Ana M. Marin, Area Director – Toastmasters International.

 

            Primele 5 locuri vor fi recompensate din fondul de premiere de aproape 5000 de euro, premiul pentru locul I fiind de 1001 euro.

            Primul Campionat National de Discursuri Online are si un scop umanitar: 15% din costul total al inscrierilor vor merge catre Asociatia Autism Voice, pentru a sprijini terapiile necesare copiilor diagnosticati cu autism din Romania.

By |2020-06-12T12:00:51+03:00iunie 12th, 2020|Uncategorized|Comentariile sunt închise pentru Care e povestea Primului Campionat National de Discursuri Online?

About the Author:

Go to Top