Am creat grupul de Facebook SPEAKINGS HR Community unde te așteaptă o comunitate de specialiști de top din HR, și rubrici zilnice ce ofera insight-uri utile și povești cu și despre HR. Dorim să creăm o comunitate pasionată de HR unde să antrenăm constant prezentări pentru momentele în care:
- trebuie sa vinzi un proiect de people engagement in fata echipei
- trebuie sa prezinti un job la interviu cu un candidat
- ai o prezentare de sustinut in fata echipei de board chiar maine dimineata si iti doresti sa le captezi atentia de la prima propozitie
- ai de comunicat o initiativa a companiei tale la o conferinta si nu stii cum sa o pui in valoare
Saptamanal pentru a ne cunoaste si a invata impreuna, am pregatit 4 rubrici cu insight-uri utile pentru oamenii de HR:
? Martea- ,,Omul si povestea” in care ne cunoastem intre noi prin cateva intrebari de la noi, dar si multe altele chiar de la voi.
? Miercurea-,,Mini analiza de speech” cu speakerii de la show-urile de public speaking dedicate oamenilor de HR, SPEAKINGS HR. Analizam discursuri, bune practici in public speaking si sfaturi de pus in practica.
? Joia-#HRTakeover– O data la 2 saptamani dam oportunitatea unui specialist sa propuna postari/insight-uri educationale, funny sau inspirationale pentru cei din comunitate.
? Vinerea-Q and A cu un HR. Punem ,,in scena” cate un specialist de top din industrie, printr-un mini interviu, in scris. Pe 10 aprilie ne ,,vedem” pe grup cu Marius Ciurariu-HR Director-Provident.
Marius a raspuns celor 4 intrebari ale noastre cu si despre HR, dar mai ales despre provocarile din perioada actuala cu care se intalneste zi de zi ca specialist in HR. Check it out pentru o doza de inspiratie si autenticitate!
SPEAKINGS: CARE A FOST CEA MAI MARE PROVOCARE DIN CARIERA?
MARIUS CIURARIU: Daca ma intrebai acest lucru acum cateva saptamani, sigur ti-as fi raspuns cu totul altceva, dar luand in considerare ceea ce se intampla astazi, cea mai mare provocare a carierei de pana acum este legata de ceea ce traim zilele acestea.
Indiferent de cate situatiile dificile, ciudate si chiar amuzante pe care le-am intalnit in cariera mea de pana cum, ceea ce experimentam zilele acestea este o mare provocare, nu doar la nivel personal, dar si la nivel de business.
SPEAKINGS: POVESTESTE UN PIC DESPRE EA SI CONTEXTUL EI
M.C.: Destul de usor de inteles contextul as zice, sunt in a doua saptamana de lucru de acasa si nu prea mai suport. ? Mutatul din sufragerie pe terasa, din terasa in bucatarie pentru ca tocmai ai realizat ca ai uitat mancarea pe foc?. Imi este dor de colegi si de interactiunea cu ei si de lucrurile pe care le aveam pana acum si pe care nu am stiut sa le apreciem asa cum trebuie. Lucruri pe care cred ca oricine citeste aceste randuri le experimenteaza intr-o anumita masura.
Ca Director de Resurse Umane, avem un business cu aproape 2000 de angajati de care trebuie sa avem grija, mai ales ca tipul nostru de activitate presupune activitate de teren. In aceasta situatie provocarea cea mai des intalnita este legata de nevoia de a lua decizii intr-un context si o situatie care se schimba de la zi la zi, de la ora la ora.
Incerci sa iei in fiecare zi cele mai bune decizii in aceasta situatie de criza, punand in balanta lucrul cel mai important si anume sanatatea angajatilor cu nevoia de a avea un business sustenabil, pe termen lung astfel incat sa poti sa iti pastrezi angajatii.
In fiecare zi este despre cum reusesti sa ii faci pe angajati, sa nu isi piarda increderea, ci din contra sa vina cu cele mai bune idei si solutii, cu idei legate de cum putem sa ne sustinem compania in aceasta perioada.
SPEAKINGS: CUM AI DEPASIT-O? CE AI FACUT? CE PASI AI URMAT?
M.C.: Realitatea este ca de depasit inca nu am depasit-o, cred ca va mai trece o perioada buna, pana putem spune ca am depasit aceasta provocare. Asa ca nu am pasi sau o potiune magica, pentru ca in fiecare zi invat extrem de multe lucruri despre mine, despre echipa mea si despre oameni.
La nivel personal, incerc sa am cat mai multa grija de mine, pentru ca oamenii din echipa mea au nevoie mai mult ca oricand de un lider care sa fie acolo langa ei, care sa poata lua decizii si care sa le ofere cat mai mult sprijin.
Aleg sa ma concentrez impreuna cu echipa mea, la lucrurile pe care le putem influenta, pentru ca nu putem influenta ceea se intampla si afecteaza intreaga lume, dar in fiecare zi, ne putem concentra eforturile, pe ce putem noi putem influenta: sanatatea psihica si fizica a angajatilor, solutii pentru a proteja locurile de munca, programe dedicate angajatilor pentru a tine nivelul ridicat nivelul de implicare, astfel incat sa putem iesi din criza, mai uniti ca angajati si cu un business sustenabil pe termen lung.
Nu am mai trait o situatie ca cea din prezent, si desi suntem satui de subiect, raman cu o gandire sanatoasa, doar tinand cercul strans. Si la ce ma refer aici? La simplul ajutor pe care ni-l dam noi, oamenii intre noi, de la informatii cat mai sigure si oferite des, la a ne sustine, la a ne ridica unul altuia moralul si de a nu uita ca doar impreuna putem trece cu bine peste perioada aceasta.
Acum mai mult ca oricand este important ca oamenii din organizatie sa ma/ne vada si vulnerabili, dar totodata sa se simta si in siguranta cu deciziile pe care le luam. E nevoie de un simplu contact zilnic, cu toata echipa, in care ne tinem mai„vii`, sa ne tinem aproape si oamenii sa simta ca desi sunt acasa, fac parte dintr-o echipa, ca au intotdeauna pe cineva langa pe care se pot baza.
Eu am cu echipa mea in fiecare zi, la final de program un daily check in, in care nu vorbim deloc despre business, radem glumim, strigam catalogul si incercam sa radem cat mai mult. Pe langa conferinte si videoconferinte in care lucram la proiecte, luam decizii, mai organizam si seri de prosecco pe zoom de exemplu, tocmai pentru in aceasta perioada e nevoie si mai mult sa stai aproape de oameni, desi paradoxal suntem separati.
SPEAKINGS: DACA AR FI SA DAI UN SFAT CUIVA CARE SE CONFRUNTA CU ACEEASI PROVOCARE, CARE AR FI ACELA?
M.C.: Nu este un sfat, este o practica pe care noi o aplicam, in organizatie, aceea de a fi transparenti, in orice situatie, de a gandi deciziile pentru marea majoritate a oamenilor, chiar daca prin majoritatea, nu avem cum sa ii includem pe toti. Acest lucru este cel care ne tine oamenii cei mai buni, in acel cerc strans despre care vorbeam. Altfel spus, provocarea de a ramane atunci cand trebuie, si umani si decizionali.