fbpx
Asset 3 Asset 2 Asset 1 Asset 4

SPEAKINGS HR 5th Edition

SPEAKINGS HR Edition a avut loc  acum cateva zile, eveniment in care specialisti HR de top din Romania au urcat pe scena SPEAKINGS Show.

Aflat la cea de a 5-a editie, show-ul a adus cele mai bune discursuri cu si despre resurse umane, antrenate in cadrul comunitatii SPEAKINGS HR si in cadrul celor 4 antrenamente de dinainte de show, au prins viata pe scena de la Grand Digiplex Baneasa Mall. EmployerBranding a fost tema-vedeta a celei de-a 5-a editii, in jurul careia au fost construite discursurile celor 10 vorbitori.

Iata cateva din ideile-cheie care au adus HR-ul in prim-plan:

“HR-ul trebuie sa aiba nume si chip’’ a concluzionat primul speaker al zilei, Simona Șunel, urmata de Radu Matei, Project Recruitment Lead la Accenture, care, reprezentand generatia Millenials, ne-a invitat sa vorbim pe limba candidatilor, pentru ca acestia au un simt ascutit de a detecta lipsa de autentiticitate .

,,Daca ei vin cu CV-urile, HR-ul vine cu valorile’’, a transmis Radu la final de discurs.

Ionut Paun, Recruitment & Employer Branding Manager, City Grill Group, ne-a prezentat o campanie de recrutare altfel, pentru provocarea de a recruta 120 de oameni. Impreuna cu echipa sa, a reusit sa convinga leadershipul sa adere la o idee inedita si indrazneata de employer branding, prin perseverenta, determinare si storytelling. ,,Nu renuntati la ideile pe care le aveti. Oricate NU-uri primiti. Trebuie sa gasim modalitati inedite de a imbraca mesajul”.

Roxana Craciun, HR Manager, ADECCO, ne-a oferit propria definitie despre employer branding: “toti oamenii sunt importanti, dar mai important este sa ii faci sa simta asta.”. O invitatie la conexiune si emotie.

Ionut Lascu, Senior HR Business Partner, ne-a readus atentia de la angajatii viitori la angajatii deja existenti intr-o companie. Employer branding inseamna si focus pe acestia, prin activitati dedicate lor, de la reorganizarea spatiului de lucru la comunicarea constanta si un volum sustenabil de lucru.

“Ce am invatat despre employer branding in 880 zile de parenting”, ne-a povestit  a Anca Paun, Talent & OE Manager BAT. “Daca strategia ta de employer branding nu are umor sau emotie, nu o sa mearga. La fel, daca intre ceea ce spui si ceea ce faci, nu exista armonie, o sa-ti pierzi credibilitatea ca angajator”.

Pentru Anca, employer branding, pe scurt, este despre “povesti spuse cu umor si emotie, pe limba candidatilor, in acord cu valorile voastre.”

Provocarea despre care ne-a vorbit Dana Mașinistru, Director Resurse Umane-Apa Nova, o companie Veolia, a fost aceea de a aduce alaturi tineri, intr-un proiect de invatamant dual, pentru a se putea specializa in domeniu.
Proiectul, pe scurt: meseriile viitorului, 2 luni la dispozitie si 24 de tineri de recrutat in toata tara.

Viorela Marcu, Employer Branding Leader UiPath, ne-a povestit cum a reusit sa construiasca o retea de ambasadori printre angajati, folosindu-se de 3 ingrediente cheie: un mediu sigur in care sa simti ca apartii, un scop clar pentru care muncesti si vulnerabilitate – sa putem recunoaste si invata impreuna din greselile pe care le facem.

Alexandru Bobulescu, Talent Aquisition Manager, Harman, a incheiat seria speech-urilor cu mesajul: “Recrutarea este despre a angaja oamenii potriviti. Nu oamenii cei mai buni, ci oamenii cei mai buni pentru tine.”

Maria Bogde, HR Manager, BIOFARM, povesteste despre interviul la care a spus un NU hotarat, pentru ca lipsa de autenticitate “se simte” din prima.
Morala povestii? Indiferent de cati bani vom cheltui pentru imaginea companiei, brandul de angajator este construit de oamenii purtatori ai valorilor companiei.

Panelul de discutii a ridicat mai multe intrebari importante despre cu si despre HR:

 

1) principalele provocari in employer branding,

2) greseli memorabile si lectii invatate,

3) strategii, KPI si masurare,

4) pozitionare,

5) dezvoltarea abilitatilor talentelor,

6) aliniere intern-extern,

7) dinamica personal branding – employer branding,

8) parteneriatul cu liderii si colegii din organizatie.

Multumim tuturor specialistilor de HR prezenti la SPEAKINGS HR Edition si ne vedem la editia cu numarul 6! Stay tuned pe canalele de comunicare SPEAKINGS!

By |2019-10-18T10:02:51+03:00octombrie 17th, 2019|Uncategorized|Comentariile sunt închise pentru SPEAKINGS HR 5th Edition

About the Author:

Go to Top